Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobré poledne přeju

pakuška,29. 11. 2023 12:07

Dobrý celý den) Tak nám to začíná. Dneska jsem šla na chodníky a zjistila jsem, že mi je někdo musel ošetřit. Asi posolit. Smetla jsem jen co zůstalo po noci na spárách. Občas teď blbě spím, tak jsem orvaná a tohle mi bodlo) Ale všude bordel jak v tanku. Havěť ve škole je zpovykaná. A na důchod ještě furt nárok nemám. Už aby to bylo. Teď se těším, až bude po Novém roce. Teď jsem koukla na čapí hnízdo v Mladých Bukách a je na něm krásná sněhová čepice)) Až tam budou čápi, bude to zase veselejší))) Mějte se krásně všichni kdo nakouknete)

Re: Dobré poledne přeju

mary,29. 11. 2023 12:48

No sláva,Pakuška se ozvala :-) Já sem nakukuju,ale nemám nic nového co bych napsala,zatím vše při starém.Na tu hematologii jdu až v lednu,prášky jsem už dobrala.No uvidím,jak to bude vypadat s tou krví po novém roce.Ještě se musím objednat na urologii. Měla jsem tam jít,když jsem měla dva dny po operaci oka,tak proto jsem tam nešla.Už mě to přestává bavit to chození po těch doktorech.

Re: Re: Dobré poledne přeju

pakuška,1. 12. 2023 11:29

Tak chození po doktorech mě ještě bavit nezačalo. Ale budu muset na oční, protože budu potřebovat nový řidičák a pořád tam nemám brýle nutné. V létě jsem absolvovala zubaře a plomba přes třičtvrtě zubu mi do měsíce vypadla. Ale nešla jsem tam, protože mi to v podstatě nevadí a bojím se, co by mi s tím ten mlaďas udělal.
Čeká mě náročný víkend. Padá sníh a ve škole jsou vánoční dílny. To by v tom byl čert, aby se to nesešlo. Tak, a musím končit, ptotže tu kňourá psisko)) Tak hezký den a hlavně zdraví, jak psal vždycky komodorek...

Re: Re: Re: Dobré poledne přeju

mary,1. 12. 2023 13:56

No,mně nezačalo bavit to chození po doktorech,ale už mě to i tak přestává bavit.Jinak ten snížek je zatím hezký,ještě nemusím hrabat :-)Ale je všude pěkně bílo,drží to i na stromech-Jinak na víkend straší s přívalem,snad i v Praze.Co se týče ježdění autem,už od loňska nejezdím.Řidičák už mě propadl,nemám kam jezdit jedině na nákupy,tak jsem teď auto dala pryč.Mám tašku na kolečkách,autobus mě zastaví u schodiště do obchodního centra a zpátky přejdu jen silnici na autobus zpátky. Teď nám kvůli opravě silnice jezdí jenom tam a zpátky bych musela zajíždět přes Kobylisy do Holešovic,tak jsem to seběhla pěšky.Jinak i Rohlík to vyřešil. Zítra ale musím pro maso,to v Rohlíku nekupuju.

Dobrý den přeju

pakuška,23. 11. 2023 11:13

Všechny zdravím. Začíná to vypadat na zimu))) hrablo mám v koutě, koště taky, není problém je vyndat. Jen nevím, jak to zvládne moje tělo. Dolezla jsem z práce rozlámaná jak starý hračky. Nejradši bych zalezla a zůstala zahrabaná až do jara. To jsem si vždycky notovala s Liduškou. Jó, to bejvávaly časy. To jsem nebyla zdaleka tak rozlámaná jako dneska a už jsem toho měla dost. Tak pokud přežiju Vánoce, budeme se pomalu těšit na čápy. Letos mi přibyla dvě hnízda, kde bude jaro zajímavé. Hlavně se začne prodlužovat den a hned to bude o něco veselejší.
Mary, pokud jde o paní doktorku, tak není co řešit. Mít štěstí na dobrého doktora, to je dneska terno. Přeju ti, abys jí potřebovala už jen na běžné kontroly.

Re: Dobrý den přeju

pakuška,23. 11. 2023 11:15

Koukám, že vám přeju hned dvakrát))

Re: Dobrý den přeju

mary,23. 11. 2023 11:23

Zdravím Pakuško. Teď jsem sem najela,že napíšu a vidím,žes mě předběhla :-)Co se týče té paní doktorky hematoložky,tak je opravdu poctivá,tak ji opouštět nebudu.Jinak,jak už jsem psala jdu na kontrolu v lednu i na odběr krve. Ty hlavní prášky už jsem dobrala,ještě doberu Milurit.No a uvidím dál,jak se to bude vyvíjet.Ještě se mi z toho světa nechce,mentálně se na ty leta necítím :-) Ale odcházejí i mladší.

Dobrý den přeju

pakuška,23. 11. 2023 11:13

Všechny zdravím. Začíná to vypadat na zimu))) hrablo mám v koutě, koště taky, není problém je vyndat. Jen nevím, jak to zvládne moje tělo. Dolezla jsem z práce rozlámaná jak starý hračky. Nejradši bych zalezla a zůstala zahrabaná až do jara. To jsem si vždycky notovala s Liduškou. Jó, to bejvávaly časy. To jsem nebyla zdaleka tak rozlámaná jako dneska a už jsem toho měla dost. Tak pokud přežiju Vánoce, budeme se pomalu těšit na čápy. Letos mi přibyla dvě hnízda, kde bude jaro zajímavé. Hlavně se začne prodlužovat den a hned to bude o něco veselejší.
Mary, pokud jde o paní doktorku, tak není co řešit. Mít štěstí na dobrého doktora, to je dneska terno. Přeju ti, abys jí potřebovala už jen na běžné kontroly.

Dobrý den přeju

pakuška,15. 11. 2023 11:43

Blíží se nám svátek a už čekám, jaký projev nám přednese náš pan vrchní velitel. Hlavně že bude volno, čekám vždycky na každý jeden den) Vyšlo to dobře, pátek k dobru je znát.
Mary, že si už nepořídíš pejska chápu. Některé útulky ti ani psa nedají, když máš určitý věk. Což mi přijde blbý. To stavějí psa nad člověka. U nás byl pán a ve stáří si pořídil postupně dva pejsky. O toho prvního přišel docela brzo. Jsem přesvědčená, že nemít psa, tak tady tak dlouho nebyl. Máš dobrý, že nejsi v centru. Tam není kam, pokud nemáš u nosu nějaký park. A i tak to není ono. O hůlkách jsem taky přemýšlela, ale s tou ďáblicí to nepřichází v úvahu. Jedině že by se mi podařilo jí ještě trochu zpacifikovat))
Nojo, dopiju kafe a půjdu s ní ven) Tak přeji hezký den všem, kteří nahlídnou a přijdu zas)

Re: Dobrý den přeju

mary ,15. 11. 2023 18:08

Však ono si vzít třeba pejska na dožití,to so myslím,že by mohli dávat.Ale já už se pokoušet nebudu.Zítra jsem zvědavá,jak dnes dopadl odběr krve.Zatím to vypadalo slibně.Dnes jsem se projela Prahou,šestka teď z Holešovic nejezdí,tak jsem si zopakovala jízdu 14kou.Tak jsem jezdívala na Karlák,ale jak nám tu začala jezdit šestka,tak je to kratší.Takže zítra se zase projedu,jdu na tu kontrolu.

Re: Re: Dobrý den přeju

pakuška,16. 11. 2023 12:39

Teď už budou asi palce k ničemu, už máš nejspíš po kontrole. Tak doufám, že to dopadlo dobře)

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,16. 11. 2023 19:25

Pakuško,myslela jsem tam,že mě raní mrtvice. Byla jsem objednaná na 12:30 a přišla jsem na řadu v půl třetí!!! Sice se paní doktorka omlouvala,ale opravdu toto nechápu.Jestli bere dopoledne nějakté akutní ?Jinak kontrola dopadla dobře.Mám dobrat ty prášky co beru,no a v lednu mám dojít na kontrolu.Takže to mě potěšilo a zároveň zklidnilo :-)

Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

pakuška,17. 11. 2023 19:10

Tak to jsem ty palce začala držet tak akorát))) Hlavně že to dobře dopadlo. To sis to tam teda vyseděla. Ono je obecně známé, že je lepší jít k doktorovi ráno, kvůli tomu prodloužení čekací doby. Do odpoledne se navíc může promítnout i prodloužený oběd)))

Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,18. 11. 2023 17:21

Ale,když jsem tam začala chodit tu středu odpoledne,tak to bylo fajn.Bylo tam pár lidí,jednou se mi i stalo,že jsem se otočila od recepce a už tam bylo moje číslo.Teď nevím,co se to děje.Příště tam zkusím jet hned ráno a uvidím.

Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,17. 11. 2023 20:09

Vím,že paní doktorka není dochvilná.Já opravdu nevím,přece když objednává, ví jaký čas má na každého pacienta. Kdyby to byla půlhodina,ale dvě hodiny!Nedá se nic dělat,jinak je pečlivá,tak ji nechci měnit,zvláště při takovéto diagnóze.

Dobrý večer přeju

pakuška,10. 11. 2023 18:51

Všechny nahlížející zdravím. Čubině je líp, ale úplně dobré to ještě není. Vyhýbáme se psům a děláme jen krátké procházky. Jenže to zvíře má tím pádem fůru nevybité energie. Nedá se nic dělat, musím vydržať. Mary, já nějak zapomněla, že vám jednoho pejska otrávili(( To moje zvíře pořád něco sbírá. Posledně měla v tlamě kolečko šunky. Povedlo se mi jí to z tlamy vytáhnout, ale bylo mi z toho všelijak. V 5 hodin ráno čerstvá šunka na kraji chodníku? Lidi dokážou být zlí. Když jsem si jí vzala, tak sežrala i věci naprosto nepoživatelné. Teď uý občas poslechne i na fuj. No, mít zahradu a mít strach tam psa pustit, to už je úplně v háji. Stalo se to i tady, že našli na zahradě návnadu. Ani nevím, jak to tenkrát dopadlo.
Naši sousedi mají čubu 18tiletou, tak si říkám, abych té čubině vůbec vydržela. Ale snažím se tak nepřemýšlet. To by nesměl člověk vůbec žít.
Dneska jsem četla, že opět nejspíš nebudou bílé Vánoce. Vzhledem k úklidu chodníků mi to udělalo radost)) Mějte klidné dny a zase se ukážu.

Re: Dobrý večer přeju

mary ,10. 11. 2023 20:06

Otrávili nám tu předešlou dogu.Tu jsme měli od štěněte.Napřed otrávili sousedům naproti retrívra a pak nám tu Andromedu.Pak jsme dva roky neměli nikoho,ale pak jsme s dcerou zajely do útulku a měli jsme 5 let toho Krystiánka Brazilskou filu.No chybí tu někdo,já teď nechodím ven,no jenom když někam jedu.Ale už musím začít chodit aspoň s těma hůlkama :-)

Re: Re: Dobrý večer přeju

pakuška,11. 11. 2023 9:53

No mně uniklo, že byla Andromeda otrávená. Ale spíš jsem to zapomněla, než že bych to vůbec nevěděla. Inu, lepší už to s tou hlavou asi nebude. Tak velkej pes už by pro tebe určitě nebyl. Ovšem to dílo co mám doma mě jednou přizabije tím, jak se dokáže motat pod nohama. Ale abych nám nekřivdila, děláme pokroky. Tak doufám, že se zklidní dřív, než mě zabije)))

Re: Re: Re: Dobrý večer přeju

mary ,14. 11. 2023 10:33

Už nebudu pořizovat žádného.Ale bylo to fajn,člověk tady pocoural po okolí,tu z Troje sem chodila až na Velkou skálu,tam byla parta pejsků ze sídliště Bohnice,ale i tady níž byli ti bohničáci v lese.Jinak už musím začít chodit.:-)

Re: Dobrý večer přeju

mary ,14. 11. 2023 8:59

Pakuško,tehdy se tu začínaly stavět tři dvojdomy pro celebrity,tak hlídač co stavby hlídal,zřejmě hodil něco přes zídku ,no a sousedům přes plůtek na předzahrádku.Gregor zřejmě na něj štěkal,když chodil v noci na obchůzku stavby ,no a na naší straně zase na něj štěkala soudovic fenka a prostě hodil tu návnadu k nám,přitom Andulka si večer vyběhla na zahrádku se vyčůrat a šla zpátky.Ani neštěkala. Jinak spala na gauči v obýváku.Přes den ležela na pelíšku,no a večer měla povolený gauč.A to věděla,že přes den na něj nevyskočila. Večer jsem pak dávala prostěradlo a pak ještě deku.A to věděla,že už může jít :-)