Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,15. 2. 2024 9:04

No právě.Všechno se probouzí,zlatý déšť jenom rozkvést,meruňka také.Už nám kvetou ty drobné cibuloviny.Teď jsem koukla z okna a tulipány jsou už 10cm venku.No a pak přijde březen nebo duben a pomrzne to.Je ta zeměkoule nějak rozhýbaná.

Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

pakuška,17. 2. 2024 23:02

Mary, u nás už je jeden keř zlatého deště v plném květu. Kvete už několik dní. Ale už je to příjemné, hned se líp venčí) Hlavně je fajn, že je delší den. A už se u nás objevili první čápi) Dneska v Chebu a včera byli na dvou místech na Plzeňsku. Už nám to začíná))

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,18. 2. 2024 16:55

No tak to tu ještě nebylo,aby zlatý déšť kvetl v únoru.My tam máme sem tam kvíteček,ale už kvetla spodní větvička snad na konci ledna.Jo a co se týče těch čápů,tak asi bude všude tepleji .A pak přijde duben a květen a budou strašit sněhové přeháňky a ranní mrazíky :-(

Přeji příjemný

Mrs. Seržantová,3. 2. 2024 14:42

a odpočinkový víkend. U nás je celkem pošmourné počasí, za chvíli bude zase tma. U nás máme, pakuš, jarní prázdniny až za měsíc a po jejich skončení už by mohlo být jaro opravdu za rohem. Pak už se bude blížit léto a budeme chtít k Veselíkovi. Za týden už bude kočka Maruška v zabíjačkovém kolotoči. Když pak čtu, co to všechno obnáší a co při tom i ona musí zvládnout a pak ještě ty dokončovací a uklízecí práce, tak to klobouk dolů. Ani desetinu její práce bych nedala. Mary, o myčce a chlapovi jsem si musela přečíst 2x než mi to došlo. Když nás bylo pět, tak to ji v mém okolí snad ani nikdo ještě neměl a teď už ji nepotřebuji. A z mužského rodu tu bydlí akorát hafula, někdy dva a to mi bohatě stačí. Tak se mějte krásně a ať jste hlavně zdravé.

Re: Přeji příjemný

kočka modroočka,5. 2. 2024 0:56

Také všechny zdravím. Jo, zabíjačka se blíží. Už přemýšlím, co je potřeba všechno nakoupit. Musím si sepsat seznam.
Tento týden budu mít náročný. Ve středu jsem objednaná ke kadeřnici, odpoledne máme babinec, tak se vrátím až večer. Ve čtvrtek jedu do ZR na revmatologii a v pátek do VM na kožní. Tam paní Dr ukážu jakou mám děsnou jizvu po znamínku, jak mi to pak hnisalo. Vypadá to hůř než když tam bylo znamínko. Zeptám se co by se s tím dalo udělat aby to vypadalo líp. Sobota je jasná, to se nezastavíme, v neděli dát maso do mrazáku a v pondělí a úterý budu zavařovat sklenice s masem a kostmi, co se nevešlo do mrazáku. Ještě v pondělí dopoledne musím do ZR na alergologii. Ve středu pak všechno umýt a sklidit.... Pak si dám oddych a ve čtvrtek odpoledne a večer budu relaxovat. :)

Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

mary ,5. 2. 2024 10:01

Jak se dívám,tak se Koči nenudíš :-) Prostě v jednom kole.

Re: Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

pakuška,5. 2. 2024 17:50

Jak píše paní Seržantová. To, co zvládne kočka bych nedala ani náhodou. Odpadla bych už po těch návštěvách doktorů))) Zabijačku si ani nepředstavuju.

Re: Re: Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

kočka modroočka,7. 2. 2024 0:45

Holky, daly byste to. Taky jsem pak utahaná a odpadnu u televizních novin. :) Ale druhý den zase na to.... Ráno jdu ke kadeřnici a pak na babinec. Pak týden nebudu mít čas na zábavu. Asi se tu ten týden neukážu, tak nesmutněte. :) Však já zas přijdu. :)

Dobré ráno, dobrý den)

pakuška,2. 2. 2024 7:24

Koukám, že kočička se s tím nemaže. Dobře dělá. Já si ze všeho dělám hlavu a nikam to nevede. Obávám se, že jiná už nebudu.
Dneska jsou pololetky a nám začaly i prázdniny. Dětičky to budou mít na prdlajs i na horách, má být teplo. Strašně to letí. Jarňáky utečou jak voda a za chvíli jsou tu Velikonoce. To už je cobydup do letňáků. Prostě fofr. Ale na jaro se těším. Pokud nám zase neskočí hned do letních veder. Dávám si čajíček a pofrčím na chvíli do práce.
Mějte se zatím krásně, já zase nakouknu)

Hezký nedělní podvečer přeju :)

pakuška,28. 1. 2024 16:46

Půl páté a je vidět. No hurááá. Začíná to být optimističtější.
V pátek jsem zaspala hospodu))) Prospala jsem i sobotu, dneska ráno jsem byla s čubinou v půl pátý a ještě jsem zalehla a spala jsem do půl devátý. To jsem potřebovala. Konečně mám chvíli pocit, že jsem odpočatá. Příští týden je kratší, děti mají pololetky a nám hned navazují jarňáky. Sice tam budeme muset, ale aspoň tam bude klid.
Koči, tos asi dceru musela pěkně nadzvednout tím dopisem. V případné závěti musíš myslet na její děti. Ale on ti notář snad poradí. Jsou to radosti s dětičkama. Malé děti, malé starosti, velké děti velké starosti. Něco na tom bude. Taky znám pár smutnejch případů. No, soustřeď se na nadcházející dovolenou. Ono to uteče a ty budeš zpátky))

Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

kočka modroočka,30. 1. 2024 2:20

Pakuško, jedna dobrá zpráva...mám nainstalovaný nový kombinovaný sporák. V sobotu mi ho hoši vyměnili. Jen se budu muset prvně naučit zacházet s el. troubou. Na to asi budu potřebovat vysokou školu. Na zapnutí trouby tam je kolík, ale je to jinak než u minulé trouby. Pak termostat a ještě 3 dotyková tlačítka. Je tam nastavený čas. Někde by se měla dát naprogramovat minutka, doba pečení, po které se trouba sama vypne a někde mají být přednastavené programy na různé druhy pečení. Holt to bude pokus-omyl. :) V nejhorším případě budou mít slepice nebo prasata co žrát.
Od soboty za týden budeme zabíjet 2 čuníky najednou. Konečně budu mít příležitost si s mladými promluvit. Muž mi dnes říkal ať to o zabíjačce neřeším. Jenže pak zase nebudu mít příležitost. Když ne v sobotu, tak v neděli bych jim to chtěla říct.... Vnoučata se dnes ohlásily, že ve čtvrtek odpoledne oba přijedou. Když můžou zmizet z domu, tak k nám rádi přijedou.

Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

mary ,30. 1. 2024 11:21

Jejda Koči,ty ani nespíš, ve 2:20 na internetu ? :-)) A co ta myčka,bude ?Jak jsem ti psala,je to opravdu pohoda.Linka prostě prázdná a nádobí v myčce :-)

Re: Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

kočka modroočka,31. 1. 2024 22:00

Maruško, budu muset ještě chvíli vydržet až muž "vyměkne" a myčka taky bude. :) Přinejhorším mám na internetu vyhlédnutou skříňku na myčku a dřez. Když se dlouho nebude nic dít, jednoduše si ji objednám a bude vyřešeno. Dodávají i dvířka na myčku, pracovní desku (tu už mám také vyhlídnutou) a dřez. Budu se muset informovat jestli taky zabudují dřez do desky nebo budu muset někomu říct tady v okolí. Maruško, mě nena...ou, jsem splachovací. A muž mě dobře zná. Se mnou nevydupe. Život mě naučil...

Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

mary ,1. 2. 2024 9:16

Tak to je dobře Maruško.Opravdu uvidíš,jaká je to pohoda ta myčka.To víš ,že během vaření si něco opláchnu,ale hlavní nádobí prostě dávám do myčky.

Kuk :)

pakuška,24. 1. 2024 17:37

.

Re: Dobrý večer přeju

mary ,25. 1. 2024 18:27

Taky občas dělám kuk,ale nikdo nikde :-)Kdoví co Kočinka ?

Re: Re: Dobrý večer přeju

kočka modroočka,26. 1. 2024 2:31

Kukuč. :) Jsem tady. V neděli jsme nikde nebyl, starší syn měl vyměněnou směnu, tak vzal Matýska do Bíteše když jel do práce. Takže předevčírem jsem dceři napsala na WhatsApp docela dlouhou zprávu. Vypsala jsem tam všechno, co jsem měla na srdci a připsala jsem, že až přijde kvůli příživníkovi o byt, Ať nepočítá s tím, že se nastěhuje k nám. Přečetla si to, ale neodpověděla. Doufám, že se nad tím aspoň trochu zamyslí.
Akce myčka.... Ono to s tím placením hodinovému manželovi je trochu jinak. Už kdysi, když byly děti malé, zavedl můj muž, že máme každý svoje peníze. Platila jsem jídlo, drogerii oblečení dětem a podobně, muž platil elektřinu a uhlí. Když mi došly peníze, musela jsem si o každou korunu říkat. Fakt to bylo ponižující. Asi v 50. mi tenkrát sebrali celý invalidní důchod na částečný. Dr mi říkala, že až naběhne platnost ČD, požádáme znovu o důchod. Tak se i stalo. V té době zavedli 3 stupně ID a dali mi 3. stupeň. Přepočítali mi důchod a měla jsem ho vyšší. Valorizacemi se můj důchod navýšil, že jsem spokojená. Jen můj muž nemůže přenést přes srdce, že má menší důchod než já. Jenže on šel o 3 roky dřív do důchodu, takže mu ho dost zkrátili. Kdyby býval šel až jak měl, měl by přinejmenším stejný důchod, ne li větší. Před rokem jsem si musela žádat o výchovné na děti, protože mi trnsformovali ID na starobní a v tom případě jsem si musela zažádat pokud jsem chtěla výchovné pobírat. On za mnou pořád chodil ať si o to nežádám, že si na podzim zažádá on. To jsem se mu vysmála, že jestli je fakt přesvědčený o tom, že byl na mateřské a po mateřské jestli chodil na zkrácenou dobu....jistě, že jsem to byla já kdo byl doma a pak chodil dost roků na zkrácený úvazek. To se také promítlo i do výše mého důchodu.
Takže je jasné, že bych si hodinového manžela zaplatila já ze svých peněz. V neděli jsem courala po internetu a hledala kuchyňské linky. Našla jsem jednu za rozumné peníze, ale zatím na ni nemám. Daly se tam koupit skříňky i jednotlivě. Uvažovala jsem, že bych prozatím koupila tu metrovou a v létě dokoupila zbytek linky. V neděli večer nějak přišla řeč na sporák a pak i na myčku. Řekla jsem co jsem vymyslela. Na to muž odpověděl, že by bylo lepší dřezovou skříňku udělat na míru. Ve vedlejší vesnici je truhlář, který dělá nábytek. Řekla jsem mu ať se za ním staví a zeptá se kolik by skříňka stála. Musím ještě chvíli vyčkat a muž možná vyměkne. :) Taky jsem zároveň mužovi řekla, že bychom měli zajít k notářovi a sepsat závěť s dodatkem o vydědění dcery. Za 20 roků jsme do ní a její rodiny investovali už hodně peněz. Dceři jsem darovala pozemek v chatové oblasti ve Vlkově, kde Matěj s pomocí našich chlapů a materiálu - dřeva od nás postavil chatku. Takže nemůže říct, že nic nedostala. Jenže by po naší smrti mohla chtít 1/3 našeho domu a tomu bych v současné situaci chtěla zabránit aby nakonec naši kluci nepřišli i o střechu nad hlavou. Kdyby dcera zdědila 1/3 domu a naháněli by ji exekutoři, mohli by prodat její podíl. V Černých ovcích jsem viděla případ, že takhle někdo ze sourozenců prodal třetinový podíl realitce a ta chce rodinu vystěhovat. Chtěli si od realitky podíl koupit, ta jim ho nechce prodat.... Proto bych nechtěla aby takhle nedopadli naši kluci. Přepsat dům na kluky taky nechci. V sousední vesnici takhle dali prarodiče dům přepsat na vnuka s tím, že tam budou do smrti bydlet. V létě vnuk prarodiče vyhodil z baráku. Vzal si je syn k sobě. Proto to zatím nechci nechat přepsat na nikoho abychom taky tak nedopadli. Člověk nikdy neví...

Dobré nedělní odpoledne přeji

pakuška,21. 1. 2024 15:56

Nakukuji. Jsem urvaná, včera večer jsem se "čistila" horem dolem. To jsem teda dlouho neměla. Venčím ploužením po sídlišti. Uvidím, jak bude ráno. Musím do práce.
Mary, už se mi to taky stalo, že jsem odpovídala někomu jinému, než kdo příspěvek psal. Paní Seržantovou to asi pobaví))
Tak se mějte, já si jdu lehnout.

Ještě tu mám pokračovíní...

kočka modroočka,19. 1. 2024 3:08

Abych se trochu odreagovala, začala jsem plánovat dovolenou na léto. Tentokrát pojedeme 4. Vezmeme s sebou i přítele vnučky. Samozřejmě to zaplatím i jemu. Musím jeho mamince aspoň trochu nahradit to, že vnučka je věčně u nich. Na Silvestra u nich i spala. Pojedeme tam co jsme byli teď naposledy, do Crikvenice. Jen budeme v jiném pokoji, protože budeme 4. Minulý pokoj byl pro 3. A doma s mužem? Vedu boj o myčku. Tu jsem si koupila už před Vánocema. Muž řádil jak černá ruka. On ji nechce, protože neumývá nádobí. Prý padne hromadu vody a elektřiny. Řekla jsem mu, že má on jiných elektrických a motorových nářadí a strojů habaděj a já musím všechno rukama. Že by za chvíli po mně mohl chtít abych chodila prát ke studánce (máme ji necelého 1/2 km od domu) a vařit bych mohla na dvoře na ohništi. Samozřejmě mi ji nezapojí. Tak jsem sháněla hodinového manžela. Ten chtěl abych vyfotila skříňku jak to vypadá. Pak mi řekl, že by mi doporučil novou skříňku na myčku a potažmo i na dřez, protože teď mám jenu metrovou skříňku. prý už je letitá a voda z dřezu a odpadu udělá své. Nedávno mi muž taky říkal, že by to chtělo novou kuchyňskou linku.... Tomu jsem se chtěla vyhnout....znám mnoho případů, že si zrekonstruovali bydlení a zakrátko většinou ženy odešly na obláček.... Jenže jak to vypadá, asi budu muset ikdyž se mi teda vůbec nechce. Budu muset asi ještě vydržet do jara, protože když se jednou bude v kuchyni něco dělat, je potřeba vymalovat a potřebujeme i nové lino na podlahu. Tak to zas bude akce. Ještě jsem si minulý týden koupila nový plynový sporák. Ten mi snad naši chlapi předělají. Jen nevím kdy.

Re: Ahoj Kočičko)

pakuška,19. 1. 2024 12:11

Já ty ženský nechápu. Když už se zblbnu do blba, tak do něj aspoň necpu peníze. Ale to je ještě dobrý, tenhle je aspoň reálnej. Ale není nad ty americký doktory a vojáky na misích. Jednu takovou znám. Její kamarádky říkaly, že už s ním je v kontaktu víc jak rok. Je to asi 2 roky, co prodala byt a peníze prý nemá. Kam je nacpala, to nikomu neřekla. Ale komu není rady, tomu není pomoci. Až se jim rozsvítí, je většinou pozdě.
S tou myčkou nemá tvůj chlap pravdu. Pokud jde o vodu, je to nejúspornější způsob mytí nádobí. Jakou to má spotřebu elektřiny netuším, ale vzhledem k úspoře vody si nemyslím, že by to celkově byla taková darda. Tak hlavně že tě spořílek nechá zaplatit hodinového manžela.
Aspoň máš před sebou vyhlídku dovolené. Odpočineš si tam od dcery i od chlapa. Ale to by chtělo dovolenou aspoň na půl roku, co?))) Už aby bylo jaro. To nám přiletí čápi a zase budu dřepět u monitoru)) Letos budu sledovat hnízda tři. V Chýnově, tam byly ty dvě čápice, které odchovaly jednoho čápíka. Příbor, tam byl sameček postřelený a pak tam pořád probíhaly tvrdé boje, při kterých nakonec přišel nový pár o vajíčka. No a samozřejmě musím sledovat mojí srdcovku v Mladých Bukách. Tam mám svou komunitu na chatu)